Lekker, sprø pizza til en fornuftig pris

Cozze er en ganske fornuftig og effektiv gass-pizzaovn i en god og solid kvalitet. Prisen er mer enn grei – du får spesielt mye for pengene med den lille modellen.

Om pizzaovnen:

 • Energikilde: Gass
 • Effekt: 5 kW
 • Maks. stekehøyde: 6 cm
 • Stekeareal: 34 x 34 cm
 • Åpning: 36,5 x 8 cm
 • Størrelse: 53 x 53 x 29 cm
 • Gasstrykk: 30 mbar

www.cozze-pizza.com

Du trenger ikke å bygge en stor og tung pizzaovn med varmefast mørtel og ildfaste steiner for å lage en god gjør det selv-pizza. Cozzes pizzaovn på gass gjør det ganske glimrende – i tillegg til en veldig fornuftig pris.

Ovnen finnes i 13" og 17". Vi har testet både den store og den lille, og de er stort sett like effektive. Den store kan selvsagt steke større pizzaer, og den har en tilsvarende større brenner.

Ifølge produsenten skal ovnen brenne på fullt bluss i 20-25 minutter for å varme steinen ordentlig opp før steking. Vi vil dog si nærmere si 30-40 minutter. Før du legger inn pizzaen, skal du skru ned og la temperaturen falle litt. Deretter tar det bare to minutter å steke en pizza med sprø bunn.

Redaksjonen anbefaler: Bygg verdens enkleste pizzaovn

Cozze pizzaovn test

Stekearealet er på 34 x 34 cm. Pizzaen skal være litt mindre.

Det tar litt tid å lære ovnen å kjenne, og det krever litt øvelse å finne den riktige temperaturen, som ikke brenner kanten på pizzaen. Dessuten skal varmen ofte justeres litt mellom hver pizza. Men etter dine første tre eller fem brente lærepizzaer, så sitter det sånn noenlunde.

Ovnen er effektiv, og den er enkel å holde vedlike. Med litt øvelse er den også lett å betjene.

Når du ser på pris og kvalitet, er det vanskelig å hamle opp med den lille på 13". Men skal du lage pizza til en familie på fire, er den litt liten. Prisen på den store er på nivå med konkurrentene.

LES OGSÅ: Oppskrift på hjemmelaget pizza

DETALJER

ELEKTRISK START
Brenneren startes enkelt med et trykk på en knapp. Starteren drives av et AA-batteri, som sitter inne i selve knappen.

TERMOMETER
Når du steker, er det en stor fordel å kunne følge med på hvor varm ovnen er. Det er dog verdt å merke seg at temperaturen måles i toppen av ovnen. Stekesteinen vil ofte være en del kaldere.

Mer fra kategorien Pizzaovn

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Pizzaovn