De beste motorsagene på batteri kan fint konkurrere mot mange av bensinutgavene.

De beste motorsagene på batteri kan fint konkurrere mot mange av bensinutgavene.

Batteridrevne motorsager har en rekke klare fordeler i forhold til sager på bensin: De bråker mindre, vibrerer mindre, veier mindre og er lettere å starte. Sammenligner du i stedet med en elektrisk sag med ledning, kan du med batteriutgavene bevege deg mye friere. I tillegg unngår du garantert å kappe ledningen.

Med batteri får du det beste fra begge verdener, og de nyeste maskinene er til og med proppet med krefter, som tidligere var deres helt store akilleshæl.

LES OGSÅ: Test av bensindrevne motorsager

Stor forskjell på batteriene

Vi tester sju sager, som alle koster mellom cirka 2500 og cirka 5500 kroner, inkludert batteri og lader.

I utvelgelsen var ikke batteristørrelsen det viktigste. Men selv om den dårligste bruker 36 volts batteri, og ikke 18 volt, er det likevel en sammenheng mellem størrelsen på batteriet og styrken til sagen. God fornøyelse!

Slik har vi testet motorsagene

En motorsag/kjedesag skal først og fremst kunne sage. Og den skal gjøre det raskt og effektivt. Styrkekarakteren er primært funnet ved å ta tiden på hvor raskt en furustolpe kunne sages over ti ganger. Hvor mange snitt det kan lages på en opplading teller også inn.

Vi har hatt sagene på vekten, og vi har tatt en kikk på sikkerheten. To sager har en ekstra knapp, som gjør det mulig å slå av sagen helt, slik at den ikke kan startes ved et uhell.

Til slutt har vi selvsagt målt hvor mye, eller rettere sagt hvor lite de forskjellige motorsagene på batteri egentlig bråker.

Uavhengig test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse 7 motorsagene

  • DEWALT DCM565N
  • STIGA SC 48 AE
  • STIHL MSA 140 C-BQ
  • HUSQVARNA 120I
  • RYOBI OCS1830
  • AL-KO CS 36
  • B+D GKC3630L20

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken motorsag som ble den store testvinneren.