Garasje

Er du lei av at bilen ikke kan starte på kalde morgener? Da kan en god garasje være løsningen - eventuelt med et innebygget verksted. Her finner du tips og byggeveiledninger til hvordan du selv kan bygge en garasje.

  Bygg din egen garasje

  På denne siden får du veiledninger til hvordan du bygger en garasje. Vi guider deg gjennom hele prosessen - se hvordan du lager reisverket, kler veggene i garasjen, lager taksperrer og hvordan du får en riktig vinkel på taket. Bygg garasjen fra bunnen, eller som et byggesett i seksjoner. Du velger selv hvilken type garasje som passer deg.

  Stor garasje? Husk å få en byggetillatelse!

  Hvis du bygger en frittstående garasje på over 50 kvadratmeter, må du søke byggetillatelse. Ved små garasjer holder det ofte med å melde fra til kommunen. Men konferer gjerne teknisk forvaltning i kommunen din, før du bestiller garasjen. Begynne med å lese deg opp på gjeldende forskrifter.

  Bygg en billig garasje

  Vi viser deg hvordan du bygger en flott dobbeltgarasje på kun tre dager! Garasjen kan du bestille i den størrelsen som passer deg. Den komplette garasjen leveres nemlig som et byggesett, der de fleste delene er kappet på riktige mål og pakket i seksjoner. Det er en enkel måte å få en ny, flott og billig garasje på. Se artikkelen her: Smart og billig garasje i byggesett.

  Bygg garasje med hobbyrom og bod

  Vi har blant annet en grundig veiledning til hvordan du bygger en garasje med hobbyrom og bod. Det er plass til både bil, sykler og verktøy i denne garasjen. Vi viser deg hvordan du trinn for trinn bygger en ny garasje med plass til alt.

  Renover eller bygg om garasjen din

  Her på siden finner du også gode råd og håndverkertips til hvordan du gir en eksisterende garasje en skikkelig overhaling. Du kan for eksempel gi garasjen en ny fasade ved å renovere fronten - en enkel og billig løsning som er raskere enn å skifte ut hele porten.

  Monter en elektrisk garasjeportåpner

  For mange er det kanskje en unødig luksus, men om du først har hatt automatisk åpner på garasjeporten - er det vanskelig å unnvære den igjen. Det finnes automatiske åpnere til alle typer garasjeporter, uansett om de skal vippes eller rulles opp, rulles til siden eller åpnes som to store dører.