Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pipe

På disse sidene kan du finne råd og veiledning til hvordan du vedlikeholder en skorstein. Du får også guider til hvordan du kan sette opp en skorstein selv

Pipe

Pipa står ute hele året, og særlig vinteren kan være hard mot pipa. Manglende puss, frostskader og stein som sitter løst er faresignaler som du skal ta på alvor. På denne siden har vi samlet en rekke gjør det selv veiledninger som guider deg sikkert gjennom de vanligste vedlikeholdsoppgavene og utbedringer av skader på pipa di. Du finner også veiledninger til å lage sikker og korrekt inndekning av pipa, samt helt generelle regler for piper.

Reparasjon av pipa

Det er en god ide å sjekke pipa di regelmessig for fuger som har sprukket, manglende puss og løse steiner. Fordi vinteren er hardest for pipa, er det en fordel å sjekke pipa på våren.

Inndekning av pipe

Hvis taket ditt er laget av takbelegg, er det enkelt å lage inndekningen av pipa selv. Hvis du har et tak av takstein, er det litt vanskeligere. Men det er fortsatt en jobb du kan klare selv.

Her har du for eksempel en utførlig gjør det selv-veiledning til å reparere en utett pipe.

Røykhette til pipa

En røykhette plasseres på toppen av pipa. Den hindrer at vinden utenfra kan presse røyken tilbake i pipa og inn i boligen i stedet. Røykhetten er også med på å gi bedre trekk i pipa.

Regler for piper

Ved større reparasjoner av piper, eller ved bygging av ny – er det en rekke regler som må overholdes. Reglene finnes i byggforskrifter, eller du kan ringe feieren i kommunen du bor og få vite alt du trenger å vite. Ettersom regler endres, er det en god idé å ringe feieren, som alltid er oppdatert. Reglene omfatter blant annet størrelsen av åpningen på pipa, pipas høyde, valg av materialer, avstand til brennbare materialer, pipas tilgjengelighet og mye mer.

Tett hullet i pipa

Om du har besluttet deg for å fjerne den gamle vedovnen, har du ikke lenger behov for pipa. Hullet må tettes, og det er enkel oppgave som kan ordnes på et par timer. Her kan du lese hvordan du kan fjerne pipa.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake