Nytt kjøkken

Sokler, benkeplater, kjøkkenvasker. Det er mye å ta stilling til når du skal ha et nytt kjøkken. Her på disse sidene finner du inspirasjon og veiledning til ditt nye kjøkken.

  Nytt kjøkken

  Når du skal ha nytt kjøkken, er det mange ting du skal ta stilling til. Hvor mye skal det nye kjøkkenet koste? Vil du lage et nytt kjøkken selv? Prisen på et nytt kjøkken avhenger selvfølgelig av hvilke materialer du velger, og om du selv setter opp kjøkkenet. Det er mye penger å spare på å gjøre det selv.

  Hva koster et nytt kjøkken?

  Et nytt kjøkken varierer veldig i pris. Det finnes ikke et entydig svar på spørsmålet: “Hva koster et nytt kjøkken?”, ettersom du kan bygge et nytt kjøkken i alle prisklasser.

  Du har den raske makeoveren, der du for eksempel pusser opp kjøkkenet med en ny benkeplate og vask, nye fliser og en ny maling. Da kan du kanskje komme langt med 10.000 kroner. Du kan også velge et kjøkken i mellomprisklassen, der det gamle rives ned, og du for eksempel kjøper nye, billige elementer fra IKEA, som du selv setter opp. Med denne løsningen kan du få et flott, nytt kjøkken for 30-40.000 kr oner hvis det ikke er altfor stort. Hvis du ønsker deg et nytt kjøkken i dyre materialer, kan det fort komme opp i flere hundre tusen kroner. Men du vil uansett kunne spare flere titusener ved å sette opp kjøkkenet selv.

  Velger du å sette opp kjøkkenet selv, må du være nøyaktig når skapen settes opp, slik at kjøkkenelementene kommer til å stå helt rett. Bygger du kjøkken med sokkel, kan du lese mer om hvordan du får den perfekte sokkelen her:

  LES OGSÅ: Kjøkkensokkel - Perfekt sokkel til det nye kjøkkenet

  Finn ny inspirasjon til kjøkkenet

  Hvis du savner inspirasjon til det nye kjøkkenet ditt, er det en god ide å besøke kjøkkenprodusentenes utstillinger. Her kan du se de nyeste trendene innenfor kjøkken, se og merke de forskjellige materialene og møblene, og bli bevisst på hva du liker og hva dine behov og ønsker til ditt nye kjøkken er. Du kan selvfølgelig også finne masse inspirasjon til et nytt kjøkken på nettet.

  Når du har blitt klokere på hvordan det nye kjøkkenet skal se ut, kan det være en god ide å putte de forskjellige elementene inn i et tegneprogram på for eksempel en iPad. Det finnes flere gratis tegneprogrammer hvor du kan prøve deg frem. Tegneprogrammene kan gi deg en god fornemmelse av hvordan det nye kjøkkenet kommer til å se ut.

  Her kan du lese mer om gratis tegneprogram til kjøkken: Gratis kjøkken-tegneprogram til ipad

  Bygg nytt kjøkken utenfor

  Det kan også hende at du i virkeligheten er tilfreds med kjøkkenet ditt innendørs, men bare ønsker deg et utekjøkken. Det finnes mange gode løsninger som du selv kan bygge. Du kan blant annet finne inspirasjon til et utekjøkken du selv kan bygge her:

  LES OGSÅ: Bygg et utekjøkken selv