Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Beslag

Det finnes et hav av forskjellige beslag. Her på disse sidene, finner du hjelp og veiledning til hvilke beslag du bør bruke til gjør det selv-prosjektet ditt.

Beslag

Det finnes et hav av forskjellige beslag, som alle er designet til hvert deres spesifikke formål. Her på sidene finner du hjelp og veiledning til hvilke beslag du kan bruke til dine gjør det selv prosjekt.

Hullplate-beslag

Hullplate-beslag er som navnet antyder - en flat plate med hull i. Der er derfor også det enkleste byggbeslaget. Beslaget er skjært ut av standardplater med hullene jevnt fordelt. Nettopp derfor må du være bevisst på å finne den riktige størrelsen på beslaget og holde deg til de avstandene mellom skruene og fra skruene til kanten, som sikrer at treet ikke sprekker.

Vinkelbeslag

Vinkelbeslag er det mest utbredte beslaget, og det finnes i mange forskjellige størrelser, og i platetykkelser fra 1,5 til 4 mm. Beslagene har ofte “for mange” hull og kan brukes i forskjellige posisjoner og i forskjellige sammenføyninger. Ofte er hullmønsteret også forskjellig på de to flikene, slik at beslag og skruer skal kunne plasseres helt riktig. Vær oppmerksom på at du ikke plasserer skruene for langt ut, så treet sprekker.

LES OGSÅ: Bygg med vinkelbeslag

Bjelkesko

Den vanlige bjelkeskoen er et smart beslag, som skrus opp på en stolpe, en bjelke eller en vegg, der den vannrette bjelken senere legges ned i beslaget og skrus fast. Ønsker du å gjøre jobben med et litt mer diskre beslag, kan du bruke et endebeslag eller en skjult bjelkebærer.

Stolpesko

Stolpesko binder sammen loddrette stolper og vannrette sviller med støpte fundament. Beslagene bærer konstruksjonen, løfter den fri av fukt - og kanskje det viktigste: holder den nede om vinden eller annet prøver å løfte den opp. Du kan støpe fast beslaget alene eller vente til stolpen, eller kanskje hele konstruksjonen, er på plass.

LES OGSÅ: Slik bruker du stolpesko

Plasser skruene riktig i beslaget

Skruene gjør ikke like stor nytte overalt på beslaget – og nytten av hvert enkelt hull avhenger av hvordan en sammenføyning belastes. I tillegg å ta hensyn til kantavstand og innbyrdes avstand mellom skruene, skal du plassere skruer der belastningen i beslaget er størst. Det kreves flere skruer der kreftene trekker skruene ut, enn der trekket går på tvers av dem.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake