Arbeidsbenk

En god arbeidsbenk er det viktigste møbelet i verkstedet, fordi det er der du kommer til å løse en stor del av dine gjør det selv-prosjekter. Vi hjelper deg med å kjøpe eller lage en perfekt arbeidsbenk, som passer dine behov.

Et arbeidsbord er uunnværlig i verkstedet

Et arbeidsbord er gjør det selv-erens beste venn. Med et ordentlig arbeidsbord er det akkurat som å ha et par ekstra hjelpende hender i verkstedet. Om arbeidsbordet er laget ordentlig, kan du nemlig spenne fast emner på alle tenkelige måter, og det er en stor fordel når du skal sage, sveise, skru eller slipe.

Med andre ord er et arbeidsbord stedet hvor du vil komme til å løse en stor del av dine gjør det selv prosjekter.

Fleksibelt arbeidsbord til verkstedet

Det er uten tvil godt å ha et fast arbeidsbord på verkstedet, hvor du kan montere en skrustikke og mye annet. Men noen ganger kan det være veldig godt å ha et mer fleksibelt arbeidsbord, du enkelt kan ta med i hagen eller kaste inn bak bilen. Det finnes mange forskjellige modeller av fleksible og transporterbare arbeidsbord på markedet - det viktigste er at arbeidsbordet har en fornuftig størrelse, og at det er robust og står solid.

Arbeidsbordets pris og kvalitet

Pris og kvalitet hører ofte sammen, og det samme gjelder et arbeidsbord til verkstedet. De aller billigste modellene er også dårlig kvalitetsmessig, mens de dyrere modellene av arbeidsbord er mer til å stole på. Det kan derfor være fornuftig å investere litt penger i et nytt arbeidsbord.

Finn den riktige høyden til arbeidsbordet

En annen stor fordel ved arbeidsbordet er at det er forholdsvis enkelt å justere i høyden, slik at det passer til deg. Skal du slipe en plate eller lignende, kan et arbeidsbord i feil høyde føre til vond rygg. Derfor er det en god ide å være oppmerksom på arbeidsbordets høyde.

Bygg arbeidsbordet selv

De fleste byggvarehusene har et hav av forskjellige arbeidsbord, men det kan hende du har et spesielt behov det kan være vanskelig å få oppfylt med de masseproduserte arbeidsbordene. Heldigvis er det å bygge et arbeidsbord selv, et morsomt gjør det selv prosjekt.

Når du bygger arbeidsbordet ditt selv, er du sikker på at du får oppfylt dine behov - og du kan bygge arbeidsbordet akkurat slik det passer dine arbeidsrutiner og ditt verksted.

Vi har veiledninger til mange forskjellige typer arbeidsbord, både stasjonære arbeidsbord, arbeidsbord med hjul, arbeidsbord med hev-/senkfunksjon og andre fleksible innredninger og løsninger.

Her på siden har vi samlet en rekke artikler om hvordan bygger ditt helt eget arbeidsbord. Det er også artikler om hva du bør se etter hvis du skal ut og investere i et nytt arbeidsbord.

Arbeidsbord eller arbeidsbenk

Et arbeidsbord blir også ofte kalt for et versktedsbord eller for en arbeidsbenk. Uansett hva du kaller arbeidsbordet, oppfyller de alle det samme behovet - nemlig å sikre at du som håndverker har et godt utgangspunkt når du arbeider med forskjellige emner i verkstedet.

annet fra Bonnier Publications