TEST: Vi tester 7 sterke slagtrekkere

Med opptil 4000 små slag hvert minutt, slår slagtrekkeren inn skruen i små rykk. Det gjør maskinen både sterkere og mer skånsom å jobbe med enn en vanlig skrumaskin.

Mens du med en skrumaskin må legge litt krefter i skruingen, opplever du stort sett ingen vridning i verken arm eller skulder med en slagtrekker. Etter 500 skruer, er det en forskjell som merkes tydelig.

Krevende test av slagtrekkere

For å teste hastighet og styrke, har vi brukt både vanlige treskruer, karmskruer og store franske treskruer. Selv om ingen klarte å skru de sistnevnte helt inn, gir testen et godt bilde av styrkeforholdet mellom deltakerne.

Alle maskinene er testet med produsentens mest moderne batterier på 4 Ah. Der dette ikke var tilgjengelig, har vi brukt et batteri på 3 Ah.

Uavhengig test av slagtrekkere

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Slik har vi testet slagtrekkerne

Jo sterkere slagtrekkeren er, desto mer allsidig er den, og desto flere oppgaver kan den løse. Derfor har vi testet styrken ved å skru en 12 mm fransk treskrue så langt inn som mulig.

De fleste vil nok bruke en slagtrekker til vanlige treskruer eller litt mer krevende karmskruer. Vi har testet hastigheten på slagtrekkerne med begge skruetypene.

I løpet av testen har vi fortløpende vurdert ergonomien. Fordi maskinene er nokså like, er det små ting som utgjør forskjellene.

Vi har også målt støyen. Alle deltakerne bråker mye, så de bør brukes med hørselvern.

Vi har testet disse 7 slagtrekkerne

  • MAKITA DTD171Z
  • DEWALT DCF887N
  • RYOBI R18IDBL-0
  • AEG BSS18B6-0
  • BOSCH PDR 18 LI
  • BLACK+DECKER BDCIM18N-XJ
  • METABO SSD 18 LTX 200 BL

Last ned hele testen, og se hvilken slagtrekker som ble den store vinneren av vår slagtrekker test.