Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Carport

En carport er en av de enkleste bygningene du kan bygge. Og en stor carport til bilen gjør ganske enkelt livet bedre. Her kan du finne byggeveiledninger til forskjellige carport-løsninger, samt lese en rekke artikler som forbereder deg godt til å velge fundament, tak og ikke minst til å velge riktige dimensjoner til sperrene som holder taket oppe.

Bygg en carport

Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du selv bygger carport, og hvilke verktøy og materialer du skal bruke.
Vi guider deg for eksempel til valg av stolper eller stolpesko (hvis du vil unngå tre med jordkontakt), ståltak, stålplater eller kledning. Du finner råd og veiledning til din nye carport her.

LES OGSÅ: Slik bruker du stolpesko

Planlegg carporten

Det krever planlegging å bygge en carport. Alt avhengig av tid og penger, er det en god ide å undersøke markedet for standardmodeller som lever opp til dine krav. Se nøye på huset ditt og overfør stilen til en carport. Hvis du ikke går etter en billig carport, kan du alternativt få en arkitekt til å tegne en carport. Det koster litt penger, men da er du også sikker på at carporten blir harmonisk og funksjonell. Du kan også velge å bygge en av de carportene vi viser deg på sidene våre. Det er mye penger å spare på å bygge carporten selv.

Bygg carport av gjenbruksmaterialer

Kanskje du har noen takplater til overs fra et annet byggeprosjekt og et gammelt vindu stående. Hvis du bygger en carport selv, er det en god mulighet til å få gjenbrukt gamle materialer. Hvis du bygger en carport av gjenbruksmaterialer, kan du spare mange penger.

Husk byggereglene når du bygger carport

Når du bygger carport, skal du passe på å overholde reguleringsplaner, lover og regler. Bygger du carporten selv, er det viktig at du er oppmerksom på når du må søke byggetillatelse, og når du ikke trenger å gjøre det. I tillegg skal du selvfølgelig overholde regler med avstand til tomtegrense, byggets høyde m.m.

Bygg en perfekt carport

Vi har byggeveiledninger til forskjellige typer carporter, store som små. Liker du en carport av galvanisert stål og plast? Da er stålcarporten med termotakplater, sider med innebygde takrenner og hjørnestolper som fungerer som nedløpsrør kanskje noe for deg? Stålcarporten leveres som byggesett. Vi har en utførlig veiledning til hvordan du bygger en carport i galvanisert stål.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bygg en carport i galvanisert stål

Bygg en carport av tre

Liker du heller carporter av tre med klassiske bjelkeskjøter og bruk av tradisjonelt verktøy? Finn da frem håndsagen og en håndfull nyslipte stemjern, og bygg en enkel konstruksjon som spiller harmonisk sammen med huset.

Bygg en carport med bod

Du kan også velge å bygge en dobbelt carport med plass til bil og båt, sykler, uteleketøy, hagemøbler og verktøy. Eller hva med å gå “all in” med en carport med bod, eller en carport med tilknyttet drivhus. Uansett hvilken modell du foretrekker, vil du kunne finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du bygger en perfekt carport – trinn for trinn.
REDAKSJONEN ANBEFALER: Dobbeltcarport med masser av plass

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake