Carport

En carport beskytter bilen din og gjør at du kan gå tørr ut av bilen eller av sykkelen. Her på disse sidene finner du forskjellige byggeveiledninger til hvordan du kan bygge din egen carport.

Bygg en carport selv

Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger en carport, og hvilke verktøy og materialer du skal bruke. Vi veileder deg for eksempel til valg av stolper eller stolpesko (hvis du vil unngå treverk med jordkontakt), ståltak, stålplater eller kledning. Du finner uansett råd og veiledning til ny carport her.

Byggetillatelse til carport

Du trenger sjelden søke om tillatelse til å bygge carport, ettersom de aller fleste er under 50 kvadratmeter store. Men du skal likevel være klar over at du må følge regler for avstand til nabogrense, møne- og gesimshøyde og andre ting som følger de lokale reguleringene der du bor. Er du usikker, kontakter du teknisk forvaltning hos kommunen, og spør om råd.

Planlegg carporten

Det krever planlegging å bygge en carport. Avhengig av tid og penger, er det en god ide å sjekke markedet for standardmodeller som lever opp til kravene du setter. Se nøye på huset ditt, og overfør stilen til carporten. Hvis du vil ha en carport med det lille ekstra, kan du alternativt få en arkitekt til å tegne en carport. Det koster litt penger, men da er du også trygg på at carporten blir mest mulig harmonisk og funksjonell. Du kan også velge å bygge en av carportene vi har her på nettsidene. Uansett er det penger å spare ved å bygge carporten selv.

Bygg en perfekt carport

Vi har byggeveiledninger til forskjellige typer carporter, både store og små. Liker du en carport av galvanisert stål og plast? Da er stålcarporten med termotakplater, sider med innebygde takrenner og hjørnestolper som fungerer som nedløpsrør, kanskje noe for deg? Stålcarporten leveres som byggesett, og vi har en utførlig veiledning til hvordan du bygger en carport i galvanisert stål.

Kanskje du heller foretrekker å bygge en carport i tre, med klassiske bjelkeskjøter og bruk av tradisjonelt verktøy? Vi viser deg i så fall hvordan. Finn frem håndsagen, gummihammeren og en håndfull nyslipte stemjern, og bygg en enkel konstruksjon som passer harmonisk sammen med huset.

Du kan også velge å bygge en dobbel carport, med plass til bil og båt, sykler, uteleketøy, hagemøbler og verktøy. Eller hva med å satse alt på en carport med både lagerbod og drivhus? Uansett hvilken type du foretrekker, vil du kunne finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du bygger en perfekt carport – trinn for trinn.

annet fra Bonnier Publications