Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ytterdør

En flott ytterdør får husets fasade til å se bra ut. Vi gir deg gode tips, inspirasjon og veiledning til hvordan du reparerer og skifter ut din ytterdør.

Inngangsdør

En inngangsdør har flere funksjoner. Døren skal først og fremst sikre at alle beboerne i hjemmet føler seg sikre og trygge. Deretter skal inngangsdøren være isolert og holde på varmen, slik at det ikke trekker inn. En inngangsdør danner også førsteinntrykket av huset, så for de husforfengelige er en inngangsdør som ser bra ut en viktig ting.

Redaksjonen anbefaler: Tetningslister til dører

Inngangsdører er en smakssak

Noen inngangsdører består av store glasspartier, noen har bare et enkelt vindu, mens andre inngangsdører ikke har noen vinduer. Som kjøper må du prioritere, og hver løsning har sine fordeler og ulemper. Velger du en inngangsdør med et stort glassparti, vil du få et stort lysinnfall – men det betyr også at folk enklere kan se inn i huset ditt når de passerer forbi. En massiv dør uten vinduer vil gi mer privatliv, men til gjengjeld vil du ikke få inn noe lys.

Pris på inngangsdør (billig inngangsdør)

Inngangsdører og terrassedører er ofte de dyreste dørene å kjøpe. Prisen for en isolert inngangsdør med et enkelt vindu, samt håndtak og et godkjent låsesystem starter ofte rundt 6000 kroner.

Pris og kvalitet på en inngangsdør går typisk hånd i hånd, så om du velger å investere litt mer penger i inngangsdøren din, vil du også få en inngangsdør av bedre kvalitet og en inngangsdør som holder i betydelig lenger tid. På den måten kan din investering i en inngangsdør av bedre kvalitet lønne seg i lengden.

Vindfang til inngangsdøren

Å ha et vindfang til inngangsdøren er vanskelig å unnvære om du først er vant til det. Et vindfang skaper nemlig et overdekket uterom hvor du rolig kan ta av sko og uteklær selv om det regner og blåser. Du må også være oppmerksom på at byggforskriftene stiller noen energikrav til inngangsdøren din, som må være oppfylt når du skal ha en ny inngangsdør.

Overbygg over inngangsdør

Et mindre takoverbygg over inngangsdøren er alltid praktisk. Det skjermer for regnet når du leter etter nøklene dine, og det vil holde gjestene dine tørre mens de venter på at du skal åpne opp. I tillegg er et mindre tak faktisk enkelt å bygge.

LES OGSÅ: Utheng over dør

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake