Elektrisk gulvvarme fremfor vann

Hvis du gjerne vil ha gulvvarme i boligen din, kan du velge mellom vannbåren eller elektrisk gulvvarme. Og det er flere fordeler med å velge elektrisk gulvvarme fremfor vannbåren.

Elektrisk gulvvarme med lav byggehøyde

Mange elektriske gulvvarmesystemer krever en byggehøyde på mindre enn 5 mm. Vannbaserte systemer krever større byggehøyde.

Legg elektrisk gulvvarme direkte på baderomsgulvet

Ettersom hele gulvet må brytes opp for å legge vannbasert varme, er elektrisk gulvvarme å foretrekke ved mindre renoveringer, på grunn av sin lave byggehøyde. Som for eksempel når det skal legges nye fliser på et eksisterende baderomsgulv.

Legg elektrisk gulvvarme i andre etasje

Velger du gulvvarme med vann, må du være oppmerksom på at det kan være problematisk å installere det i andre etasje. Hvis du må støpe oppå, kan det nemlig vise seg å bli så tungt at det krever ekstra avstiving av hele etasjen. Det slipper du med en enkel elektrisk gulvvarme.

Rett under flisene

Den lave byggehøyden gjør det mulig å legge den elektriske gulvvarmen rett under flisene. Derfor merkes det fort når varmen skrus opp og ned. Du kan også gjøre mye av jobben med gulvvarmen selv, dog i samråd med en elektriker.

Varmen stiger – regningen blir mindre

Når du bruker gulvvarme, blir fyringsutgiftene mindre enn hvis rommet blir oppvarmet med en panelovn eller radiator. Romtemperaturen kan nemlig være et par grader lavere, uten at du merker det. Det skyldes at du i stor grad registrerer temperaturen gjennom føttene. Og ettersom varmen er størst ved gulvet i et rom med elektrisk gulvvarme, vil du føle komfort med lavere varme. Tenk også på at du kan redusere fyringsutgiftene med hele 6 % for hver grad temperaturen senkes.

Last ned den komplette veiledningen til montering av elektrisk gulvvarme

For noen få tusenlapper kan du få et komplett sett til elektrisk gulvvarme. Skal du for eksempel legge nye fliser på badet, krever det ikke noe særlig ekstra arbeid. Og gjør du avtale med en elektriker først, kan du gjøre det meste av jobben selv. Hvis du laster ned vår komplette veiledning til elektrisk gulvvarme, får du våre eksperters detaljerte trinn for trinn-veiledning, samt en komplett materialliste. God fornøyelse.