Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test av spikerpistoler

Skriv ut Lagre artikkel

Glem alt om hammer og spiker hvis du skal spikre trepanel eller montere metervis av lister. Spikerpistolen gjør jobben enklere, raskere og morsommere. Vi har testet seks populære modeller, der alle er uten trøblete slanger og kompressorer.

Test av spikerpistoler: Spikerpistolen er mye mer effektiv enn hammer og spiker.

Spikerpistolen er mye mer effektiv enn hammer og spiker.

Intro

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

La oss begynne med å slå fast en ting: En spikerpistol er ikke et billig verktøy. Prisene begynner på cirka 2300 kroner, uten batteri og lader. Men når alternativet er mange timer i selskap med diverse lister, hammer, små spiker og en blå negl eller fem, vil prisen raskt komme til å virke ganske overkommelig.

Vi har sett nærmere på seks modeller, der alle er mulig å få kjøpt for under 7000 kroner, inkludert batteri og lader. De skyter dykkert med en diameter på 1,2-1,6 mm. Skal du bruke større spiker, finnes det også pistoler til det. Men da må du betale enda mer.

Fem av de testede modellene drives av et 18 volts batteri. Den sjette kjører på gass, og har et mindre batteri som utelukkende brukes til å antenne gassen når spikeren skytes ut.

Fordelen med en gassmodell, er at den både er mindre i størrelse og veier mindre. Men den bråker mer, og du kjenner lukten av gassantenningen.

LES OGSÅ: Den effektive spikerpistolen

Store forskjeller

Maskinene minner om hverandre, men testen vår avslørte en rekke forskjeller, og mens den raskeste klarer to skudd per sekund, bruker den tregeste mer enn dobbelt så lang tid. Det skyldes blant annet at den ikke har flerskuddsmulighet, som ellers ville gjort den i stand til å avfyre et skudd så snart den presses mot emnet.

Ingen av de seks er støysvake, men enkelte virker nesten slik når du sammenligner med brølene fra de mest bråkete modellene.

Vi har testet:

 • DEWALT DCN660N
 • TJEP TF-16/64 GAS 2G
 • RYOBI R18N18G
 • MAKITA DBN600ZJ
 • STANLEY FMC792B-XJ
 • MILWAUKEE CN18GS

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Vi har testet disse 6 spikerpistoler

DEWALT

DCN660N

Cirkapris, solo: 3800 KR
Vekt m. batteri: 2,9 KG
Spikerdiameter: 1,6 MM

TJEP

TF-16/64 GASS 2G

Cirkapris m. tilbehør: 5500 KR
Vekt m. batteri: 2,2 KG
Spikerdiameter: 1,6 MM

RYOBI

R18N18G

Cirkapris, solo: 2300 KR
Vekt m. batteri: 2,9 KG
Spikerdiameter: 1,2 MM

MAKITA

DBN600ZJ

Cirkapris, solo: 5000 KR
Vekt m. batteri: 3,6 KG
Spikerdiameter: 1,6 MM

STANLEY

FMC792D2-QW

Cirkapris m. tilbehør: 2600 KR
Vekt m. batteri: 2,9 KG
Spikerdiameter: 1,6 MM

MILWAUKEE

CN18GS

Cirkapris, solo: 4700 KR
Vekt m. batteri: 3,1 KG
Spikerdiameter: 1,2 MM

Slik tester vi

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Dybdeinnstillingen avgjør hvor dypt spikeren skytes inn. Spikeren skal kunne skytes under overflaten, i plan med overflaten eller stikke litt opp, slik at du midlertidig kan hefte fast en list og lett fjerne den igjen. Dette kaller vi presisjon.

For å kunne tåle det høye lufttrykket, er maskinene solid bygget, og vekten er derfor ganske høy. Det er likevel stor forskjell på den letteste og den tyngste deltakeren.

Jo raskere du kan spikre, desto raskere er jobben overstått. Vi tok tiden mens 100 spiker ble skutt inn. Ved samme anledning gjorde vi også en støymåling av de bråkete maskinene.

PRESISJON

Vi testet om spikerpistolene kunne stilles inn slik at spikerhodet var henholdsvis dykket ned, plant med overflaten og hevet litt.

VEKT

Vekten er avgjørende – særlig hvis du skal feste lister langs taket. Derfor la vi maskinene med batteri på vekten.

HASTIGHET

Vi tok tiden mens vi skjøt inn 100 spiker i en bjelke. Noen maskiner bruker 1,2 mm dykkert, mens andre bruker 1,6 mm.

STØY

Alle spikerpistolene bråker, men noen mer enn andre. Vi målte derfor støyen på en armlengdes avstand fra pistolen (80 cm).

KARAKTERGIVING

Den totale karakteren er et vektet gjennomsnitt av disse fire elementene: presisjon, vekt, hastighet og støy.

Resultatene

Testvinner

Logg inn kjøp tilgang

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Lynrask, presis og støysvak

DEWALT DCN660N

Resultatene taler sitt klare språk. Det står DeWalt på siden av testens mest gjennomførte og effektive spikerpistol. Tempo, kvalitet og brukervennlighet er på topp.

Det ble toppkarakter i to av deltestene våre. Og fordi den heller ikke falt gjennom i de to andre, var det ikke så mye å diskutere. Testvinneren er en gjennomført spikerpistol, med flere fine detaljer.

DeWalten jobbet ekstremt raskt, og den brukte bare 55 sekunder på å skyte inn de 100 dykkertene. Faktisk var den så rask, at den var klar til skudd nummer to før vi rakk å flytte maskinen til det neste stedet den skulle skyte inn en spiker.

Alle knapper og betjeningsgrep er enkle å ha med å gjøre. Særlig justeringen av spikerdybden klares på enkelt vis. Normalt er spikpistoler veldig støyende verktøy, men i motsetning til flere konkurrenter ga testvinneren fra seg et både lavere og mer kontrollert smell.

DeWalten var den eneste testdeltakeren som hadde et vinklet magasin. Det gjør maskinen mer kompakt, og det gjør det enklere å skyte spiker på skrå.

Dårlig lys

En enkelt skjønnhetsfeil har dog sneket seg inn: Arbeidslyset består av to LED-lys, som sitter på hver sin side av maskinen. Det er egentlig en god idé, men de lyser ut i luften og ikke ned på arbeidsområdet.

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Spikermagasinet er vinklet 20 grader, slik at du enklere kan skyte skrått. Det bidrar også til å gjøre maskinen mer kompakt.

Knappen til å velge mellom enkeltskudds- og flerskuddstilstand er lett å komme til og betjene. De to funksjonene er samtidig tydelig markert.

Bak på spikermagasinet er det blitt plass til et ekstra gummianlegg, slik at du alltid har et i reserve lett tilgjengelig.

Godt kjøp

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Imponerende og billig

Stanleyen er testens klart tregeste maskin. Faktisk ligger den på et nivå som er omtrent halvparten så raskt som de øvrige testdeltakerne. Men det er også det eneste minuset. Kan du lære deg å leve med det, har du med denne maskinen muligheten til å gjøre et veldig godt kjøp.

Den er en av bare tre deltakere som hadde full kontroll på hvor langt spikeren skulle skytes inn. Vekten er på nivå med de letteste maskinene på batteri, og det lave støynivået er med på å sikre spikerpistolen en flott tredjeplass i testen. Det er imponerende, når du tar med i betraktningen at det samtidig er snakk om testens billigste maskin.

Knappene er lette å betjene, og arbeidslyset er et av testens beste.

Magasinartikkel

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Test: Test av spikerpistoler
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake