Gjør Det Selv-kurs om belegningsstein

Det er alltid fornuftig å begynne fra bunnen, og det er spesielt viktig når vi skal lage terrasser og innkjørsler. Følg med i vårt kurs i belegningsstein og heller over seks nummer, og som begynner med underlaget.

Velkommen til Gjør Det Selvs store kurs i belegningsstein og heller – pluss litt til.

Vi vil vise hvordan du lager det beste underlaget for en terrasse eller en innkjørsel – det er nemlig som regel underlaget det er noe galt med når belegget etter en tid ikke lenger ligger slik det skal.

Og det er slett ikke bare amatører som gjør grove feil når det skal legges belegg på terrasser og i innkjørsler. Ta for eksempel en tur gjennom et nytt boligområde og se deg rundt, så vil det ikke ta lang tid før du finner kanter som har sklidd ut, heller som er ødelagt og ujevnheter med dype vanndammer.

I dette kurset får du klar beskjed om hvordan du får underlaget på plass, slik at belegget ligger riktig og holder i mange år. Og vi viser naturligvis også hvordan du retter opp andres feil. Videre lærer du hvordan du får riktig fall på terrassen, og hvordan du lager drenering i en innkjørsel som skråner feil vei slik at regnvannet renner inn mot huset.

Vi legger gressarmeringsstein og gir et lite lynkurs i hvordan du legger gatestein. Teknikken kan du også bruke hvis du vil legge et område med naturstein. Men du skal være klar over at naturstein er vakkert, men nokså vanskelige å gå på.

Dette lærer du i Gjør Det Selvs kurs om belegningsstein

Kurset ble første gang publisert i Gjør Det Selv i 2009. Kurset består av 6 deler fordelt over 14 sider:

  • Del 1: Legg et solid underlag Det er alltid fornuftig å begynne fra bunnen, og det er spesielt viktig når vi skal lage terrasser og innkjørsler. Følg med i vårt kurs i belegningsstein og heller over seks nummer, og som begynner med underlaget.
  • Del 2: Heller på terrassen En godt lagt hellelagt terrasse er fin. Den skal helle den riktige veien slik at regnvann ikke blir stående inne ved grunnmuren på huset. Her kan du lese om hvordan du lager et riktig fall på den nye terrassen fra bunnen av.
  • Del 3: Gatestein, granitt i tre former Uansett størrelse og fasong gir granitt både svært holdbare og svært vakre belegninger. Men du må vite hvordan de skal legges og hva som egner seg best der du har tenkt å legge belegningen.
  • Del 4: Armert gress Innkjørselen trenger slett ikke være en steinørken. Uten problemer kan du få den grønn, frodig og svært robust. Her kan du lese om hvordan du armerer gress.
  • Del 5: Legg drenering i innkjørselen Du kan selvsagt ikke bestemme når eller hvor mye det regner. Men det er opp til deg selv om vannet blir liggende på terrassen og kanskje ødelegger huset. -Del 6: Når hellene synker Selv om det er steder i innkjørselen der hellene er sunket, er det ikke sikkert at du trenger å legge om hele belegge . Ofte er det nok å reparere.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Steinlegger