Derfor har du bruk for en sterk støvsuger i verkstedet. Vi har testet en rekke modeller for deg, slik at du er godt forberedt før du kjøper en støvsuger.

Felles for alle de testede støvsugerne, er at de kan suge vann, støv og ganske grove høvelspon. Men det er litt forskjell på hvor store munnfuller de klarer uten å sette fast noe i røret. Dette ser ut til å avhenge av utformingen på munnstykket. Jo flatere munnstykke, desto lettere tettes det igjen av grove partikler. Se derfor etter munnstykker som ikke er flate.

Se også om du kan koble stikksagen og eksentersliperen til støvsugeren. Du slipper unna mye støv i verkstedet (og nesen) når det suges rett fra arbeidsområdet og ned i den lukkede støvsugerbeholderen.

Enda en ting som det er verdt å ofre litt oppmerksomhet på, er autofunksjonen som noen av maskinene har. Den gjør at støvsugeren starter samtidig som du starter det elektriske verktøyet – og stopper igjen når verktøyet stoppes. Det er praktisk, særlig hvis du velger å ha støvsugeren litt borte fra arbeidsstedet.

Har du et vanlig hobbyverksted, vil støvsugerne vi viser i denne testen være interessante for deg. Men gå opp til større (og dyrere) modeller, som de fleste av produsentene også har, hvis du skal suge opp veldig grovt verksted-avfall. Les testen vår, og husk deretter at du bør både ta og kjenne på støv-sugeren før du kjøper en.