Redskapsbod

Få orden på hagemaskiner, hageredskaper og ungenes leketøy ved å bygge en redskapsbod. Her finner du inspirasjon og byggeveiledninger til hvordan du kan bygge en redskapsbod.

Hageskur i mange størrelser

Hvis du skal bygge et hageskur, er størrelsen du bestemmer deg for et av de viktigste valgene. Skal skuret bare inneholde de mest nødvendige hageredskapene eller skal det også være plass til oppbevaring av hagemøbler, arbeidsbord eller kanskje et oppheng til sykler? Og skal du ha et arbeidsbord - skal skuret da være isolert eller er det overflødig?

Bygg skuret selv

Uansett størrelse, kan du helt sikkert bygge skuret selv. Du sparer mye penger fremfor å velge et byggesett fra byggvarehuset, og kvaliteten blir med garanti også bedre. De fleste byggesettene er nemlig av … tvilsom kvalitet.

LES OGSÅ: Støp fundament til uthus

Det lille redskapsskuret

Det lille redskapsskuret kan være så lite som et skap. I redskapsskuret kan du oppbevare spader, river, hakker og kanskje et utvalg av hagesakser. I en liten hage er dette kanskje det mest opplagte valget. Redskapsskuret kan også være litt større, slik at det er plass til gressklipperen.

Et lite redskapsskur i tre er et fint prosjekt for gjør det selv-eren.

Det mellomstore skuret

Et mellomstort skur er nok det som passer til de fleste enebolighager. På ti kvadratmeter er det god plass til hageredskaper, og om vinteren kan hagemøblene også bli lagt i le for snøen.

Det store hageskuret

Om du har plass til det, er det helt klart opplagt å utvide skuret med noen ekstra kvadratmeter, når du likevel har skrumaskinen for hånden. Da kan du få plass til et arbeidsbord og oppbevaring av vinterdekk - foruten hageredskapene og hagemøblene. Kanskje du også får plass til et verksted du kan ha glede av hele året?

Det går også an å planlegge en løsning med et sykkelskur eller et vedskur sammen med hageskuret.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Dette er en av våre mest populære byggeveiledninger til skur: Bygg et lekkert skur av billige materialer

Uansett hvilket skur - så finner du alle her

Uansett hvilken størrelse du drømmer om på skuret, kan du finne trinn for trinn-veiledninger her på siden. Velg det redskapsskuret eller hageskuret som passer deg best - eller finn inspirasjon i flere av prosjektene, og bygg ditt helt eget skur. Da kan du få det akkurat slik du vil ha det.