Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er badet DITT våtromssikret?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Vi innrømmer det: Våtromssikring er ikke verdens mest spennende emne ... Til gjengjeld er det viktig og verdifull viten, for det kan gå veldig galt hvis du ikke kjenner og følger reglene.

badevaerelse_fugt_loft

Badet ditt er et såkalt våtrom, og det skal være våtromssikret. Men hva betyr nå egentlig det? Jo, det innebærer at de områdene på badet som er mest utsatt for vannpåvirkning (våtsoner), skal sikres ekstra godt mot fukt – altså gjøres vanntette.

Det er viktig at våtromssikringen du lager, utføres på riktig måte. Det nye badet ditt ser kanskje fint ut, men hvis det som skjuler seg bak flisene på vegger og gulv ikke er riktig bygget opp, kan det ende med å ødelegge store deler av huset.

Unngå sopp- og råteskader

Fukt som trenger ut i veggene sprer seg, og kan med tiden resultere i råte og sopp i bærende konstruksjoner. Utbedring av skadene kan være meget kostbare, særlig fordi det ofte tar lang tid å oppdage omfanget av dem.

LES OGSÅ: Når er det nødvendig med våtromssparkel?

For å unngå slike sopp- og råteskader, skal du vite hvor du må være spesielt oppmerksom, samt hva som kreves for at du skal oppfylle kravene som stilles til nye bad. Vi har laget en liten oversikt over det viktigste, slik at du kan få et inntrykk av hvor du skal passe ekstra godt på, både med det du gjør selv, og med det du får profesjonell hjelp til.

Ønsker du å gå i dybden på reglene?

Kravene til våtrom beskrives i Byggebransjens våtromsnorm, som er en del av anbefalingene fra SINTEF Byggforsk. Normen er ikke gratis tilgjengelig, men kjenner du noen som jobber i våtromsbransjen, kan du kanskje få en gratis titt.

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake