Badet ditt er et såkalt våtrom, og det skal være våtromssikret. Men hva betyr nå egentlig det? Jo, det innebærer at de områdene på badet som er mest utsatt for vannpåvirkning (våtsoner), skal sikres ekstra godt mot fukt – altså gjøres vanntette.

Det er viktig at våtromssikringen du lager, utføres på riktig måte. Det nye badet ditt ser kanskje fint ut, men hvis det som skjuler seg bak flisene på vegger og gulv ikke er riktig bygget opp, kan det ende med å ødelegge store deler av huset.

Unngå sopp- og råteskader

Fukt som trenger ut i veggene sprer seg, og kan med tiden resultere i råte og sopp i bærende konstruksjoner. Utbedring av skadene kan være meget kostbare, særlig fordi det ofte tar lang tid å oppdage omfanget av dem.

LES OGSÅ: Når er det nødvendig med våtromssparkel?

For å unngå slike sopp- og råteskader, skal du vite hvor du må være spesielt oppmerksom, samt hva som kreves for at du skal oppfylle kravene som stilles til nye bad. Vi har laget en liten oversikt over det viktigste, slik at du kan få et inntrykk av hvor du skal passe ekstra godt på, både med det du gjør selv, og med det du får profesjonell hjelp til.

Last ned hele artikkelen, og se hele oversikten.

Ønsker du å gå i dybden på reglene?

Kravene til våtrom beskrives i Byggebransjens våtromsnorm, som er en del av anbefalingene fra SINTEF Byggforsk. Normen er ikke gratis tilgjengelig, men kjenner du noen som jobber i våtromsbransjen, kan du kanskje få en gratis titt.