Isolering: Spar penge med effektiv isolering

Der er rigtig mange penge at hente med effektiv isolering.

La oss slå det fast med en gang: Hvis du for alvor vil spare penger på boligen, er det verken strømspareskinner eller nye blandebatterier som monner. Det eneste riktige stedet å begynne er med isolasjonen.

Før oljekrisen på 70-tallet, var det få som bekymret seg over fyringsutgiftene, og husene var derfor ofte sparsomt isolert. Jo eldre huset ditt er, desto mer kan du derfor spare.

Modellhuset vårt er et ekstremt tilfelle, som vi håper det ikke finnes mange av. Men det er et godt utgangspunkt for å illustrere hvor viktig det er med god isolasjon.

Huset har en gammel oljefyr, som snart må skiftes til fordel for en annen varmekilde. Det er likevel en god idé å etterisolere før fyren skiftes ut. Starter du med å bytte til ny varmekilde, basert på dagens behov, risikerer du nemlig å ende opp med et voldsomt overdimensjonert og dyrere anlegg enn du har behov for, etter at huset er etterisolert.

Last ned vårt store tema og spar opp til 30.000 kr om året

I vårt store 20 siders tema har vi samlet alt det du trenger å vite for å kunne isolere deg til store besparelser. Vi går gjennom huset fra den ene enden til den andre, og viser hvor det er penger å hente. Deretter viser vi hvordan du:

  • sparer penger på taket ved hjelp av 3 måter
  • isolerer kjelleren - og holder på både varmen og pengene
  • sjekker om isoleringen er tett med et termokamera til mobilen

Under kan du se hvordan vi sparte 30.000 kr på vårt modellhus:

REDAKSJONEN ANBEFALER: Sjekk isolasjonen før det er for sent!

Er du sikker på at du har helt kontroll på isolasjonen? Ellers kan det få store konsekvenser – og det er ikke kun for fyringsutgiftene.

Er ikke huset ditt riktig isolert, kan du få problemer med fukt, sopp og råte. Og det er dessverre mange stygge eksempler på feil etterisolering. Det kan medføre fuktskader på huset og bli dyrt å rette opp. I stygge tilfeller vil det også være helseskadelig for deg og familien.

Sjekk isolasjonen med et inspeksjonskamera
Isolasjonen sitter ofte steder som er vanskelig tilgjengelig – for eksempel i kneloftet, inne i veggen, under himlingen eller i krypekjelleren. Derfor anbefaler vi deg å bruke et inspeksjonskamera, som du kan komme til med. Da vil du enkelt kunne se om det er fukt eller sopp i isolasjonen. Du kan også sjekke at isolasjonen ligger riktig, og at det ikke mangler vindsperre – bare isolasjon er som regel ikke nok.

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: